Enkla ungsrostade kycklingvingar
Krispiga goda kycklingvingar och mustiga grönsaker, som sköter sig själv i ugnen medan du hinner med vardagsbestyren. Receptet går att variera i oändlighet, där basen är kycklingvingar, rotfrukter (vad du har hemma), smör/olivolja samt kryddor (vad du föredrar och ha har hemma) och salt.
Du behöver
- 1,5 kg
Kycklingvingar
- 1,5 kg
Rotfrukter/grönsaker, tex. blomkål, broccoli, morötter, rotselleri, sötpotatis, lök, kolrot, augergine, zuccini
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C
- Lägg kycklingvingarna på en bakpapperklädd plåt och stoppa in dem i ugnen.
- Under tiden de blir varma och skinnet torkar, förbereder du rotfrukterna.
- Skala ev. och skär i kuber, klyfta eller strips. Lägg rotfrukterna på plåten med vingarna, häll över olja/lägg på smör, strössla över kryddor och salt efter smak.
- Grädda i ca 20 minuter tills vingarna blivit gyllenbruna på ena sidan.
- Vänd vingar och rör om i grönsakerna och grädda i ytterligare ca 20 minuter, tills rotfrukter och kyckling har fått färg och är genombakade.
- Servera som de är, eller med krispigt bladgrönt.
- Det går också fint att byta vingarna mot kycklingben.